Производителите се състезават за първия 1TB диск

г. 12:05 ч.
Производителите се състезават за първия 1TB диск

Hitachi ще пусне модела на масовия пазар до края на март на цена $399, а Seagate ще снабди първо PC производителите, но цена не е обявена.

ва от най-големите производители на твърди дискове - Seagate Technology и Hitachi Global Storage Technology, обявиха във вторник, че планират до средата на тази година да представят дискове, способни да запазят 1 терабайт (1024 GB) данни.
Hitachi заяви, че ще пусне такъв модел на масовия пазар до края на март на цена $399. Моделите, предназначени за цифрови видеокамери и корпоративни сървъри, ще бъдат готови през втората четвърт на 2007 г., каза Дъг Пикфорд, директор в Hitachi за пазарната и продуктовата стратегия.
Дискът 7K1000, който ще бъде показан следващата седмица в Лас Вегас на изложението Consumer Electronics Show, притежава пет 3,5-инчови дискови плочи за запис на данни. Вариантът за продажбите на дребно ще има интерфейс SATA, а моделът с по-стария интерфейс PATA (Parallel Advanced Technology Attachment) ще бъде пуснат по-късно. Скоростта на въртене е 7200 rpm.
В свое изявление Seagate съобщи, че планира да започне доставките на 1TB дискове някъде до средата на 2007, като първоначално ще снабди големите си потребители – производителите на системи и компютри.
Източник: IDG.bg

Споделете тази новина:


Още интересно от SetCombG.com:

Подобни новини


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed
Google+
Google+