Обвиниха BGRegister.ORG в измама

г. 17:25 ч.

Ден след разпространеното в общественото пространство съобщение, че скандалноизвестният сайт bgregister.org е бил хакнат на 28 март, в редакцията на IDG.bg се получило писмо, изпратено чрез Web-базираната пощенска услуга Gmail, опровергаващо изнесената информация. Съобщението е подписано от Огнян Иванов, представящ се за „бивш съдружник на лицето Петър Минкин във „Бизнес Технолоджи“ ДЗЗД“. Според него, няма никакво хакване, но бившият му колега търси евтина сензация. Иванов е разработил и хоствал на свой компютър сайта bgregister.org.
Съобщението гласи:
„...След установяването на редица измами от страна на гореспоменатото лице [Петър Минкин – б.р.], на 28.03.2007 г. към 01.00 часа го уведомих за моето напускане от дружеството. Следователно на моя сървър си сложих друг сайт. Последва пренасочване на домейна bgregister.org към друго IP, и на този сървър се възстанови сайтът, който беше правен лично от мен. Естествено предупредих Петър Минкин, че това, което е направил, е незаконно и ще му потърся отговорност, ако не го премахне. След което се слага сайт на неговия сървър със съдържание:

„Дами и Господа,
В нощта на 28 март, малко повече от месец след старта на скандалният сайт bgregister.org, който предложи регистрация на домейни в областта .bg без правно основание, стана жертва на хакерска атака. ...“ Подробности . ...

Веднага след слагането му се чуваме с лицето и го питам какви са тези глупости. Отговорът му беше, че по този начин съм му направил огромна реклама за фирмата и ще разпространи този текст във всички медии. Мисълта ми е, че това с "хакването" на неговият сайт е една лъжа :) с която цели да се издигне.

Източник: IDG.bg


Споделете тази новина:


Още интересно от SetCombG.com:

Подобни новини


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed
Google+
Google+