OpenOffice.org 2.2.1 RC3

г. 15:39 ч.
OpenOffice.org 2.2.1 RC3

OpenOffice.org е един изключителен, мулти-платформен офис пакет с отворен код, развит от група ентусиасти. Този продукт включва ключовите приложения за десктопа (работния плот) като текстообработваща програма, електронни таблици, мениджър за презентации, програма за рисуване, с потребителски интерфейс и редица други отличителни черти подобни на други офис комплекти.
Сложен и гъвкав OpenOffice.org работи в хармония с много други файлови формати, включително и тези на Майкрософт.
Локализацията на продукта е налична вече на 27 езика, които постоянно се обновяват и прибавят нови такива от общността разработваща продукта.
OpenOffice.org се държи стабилно операционни системи като Solaris, Linux и Windows. Допълнителни портове, като за FreeBSD, IRIX и Mac OS X са в различен стадий на завършването си.
Написан в C++ среда и с документирани програмни интерфейси, които са лицензирани под LGPL лиценз за отворен код, OpenOffice.org позволява на всички добре осведомени разработчици да припечелват (облагодетелстват) от отворения код. И понеже файловият формат на OpenOffice.org е в XML, междуоперируемостта е лесна, и прави бъдещото развитие на продукта по-сигурно.
Пакета има български интерфейст, предлага възможности като правописна проверка, сричкопренасяне и директен експорт в PDF формат.
Лиценз: LGPL Open Source

Източник: Webg.org

Линк за сваляне: OpenOffice.org 2.2.1 RC3

Споделете тази новина:


Още интересно от SetCombG.com:

Подобни новини


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed