Intel няма да пуска 45-нанометрови процесори през тази година?

г. 14:23 ч.
Intel няма да пуска 45-нанометрови процесори през тази година?

Силициевият гигант не планира да пуска на пазара Yorkfield или друг чип, произведен по новия технологичен процес, преди края на последното тримесечие от тази година, твърдят изданията Tom’s Hardware и PC News.

Както е известно, очаква се в близките седмици Intel да представи Core 2 Duo процесори с 1333-мегахерцова шина, но засега не се споменава нищо за евентуален старт на 4-ядрените Core 2 Quad с по-бърз интерфейс. Към края на годината компанията вероятно все пак ще пусне такъв модел, обозначен като QX6850, който ще има 1333 MHz шина и тактова честота от 2,93 GHz, но и той ще бъде произвеждан по 65-нанометров процес.

Според гореспоменатите издания, плановете на Intel предвиждат 45-нанометровите процесори да се появят малко по-късно, отколкото се очакваше първоначално, като вероятната дата за техния анонс е някъде през първото тримесечие на следващата година. Колегите уточняват, че това се отнася най-вече за настолните чипове с кодови имена Wolfdale и Yorkfield, които би трябвало да излязат след сървърните Harpertown процесори (които според някои мнения ще са идентични с Yorkfield, но с друго наименование).

Източник: idg.bg

Споделете тази новина:


Още интересно от SetCombG.com:

Подобни новини


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed