Най-смешните вируси през 2007

г. 09:20 ч.
Най-смешните вируси през 2007

През първото полугодие на тази година станахме свидетели на голям брой нови, често много оригинални злонамерени програми. От PandaLabs публикуваха списък с най-интересните вируси.

# Най-религиозният вирус Тази титла е присъдена на червея USBToy.A, защото при всяко зареждане в компютъра показва цитат от Библията: "В началото Бог сътвори небето и земята. А земята беше неустроена и пуста; и тъмнина покриваше бездната; и Божият Дух се носеше над водата. И Бог каза: Да бъде светлина. И стана светлина. Историята трябва да се помни!".

# Чудесата на GPS Троянският кон Burglar.A освен, че краде пароли и изпълнява още вредоносни действия, съобщава на потребителя точното местоположение на заразения компютър чрез Google Maps. Какво пък - може компютърът да е заразен, но пък се знае къде се намира.

# Синдикалист ArmyMovement.A може да стане член на синдикат, защото разпраща писмо на турски език: "Правителството увеличава с 50% заплатите на военните и държавните служители." Сигурно го е написал турски войник с финансови дългове, чиято съпруга е държавен служител?

# Най-добър журналист е червеят Rinbot.B. Би могъл да се надява на Пулицър, защото кодът му съдържа мнимо интервю на CNN със създателя му, който обяснява защо е написал този компютърен червей.

# Най-нерешителният вирус се разпространява по електронната поща като по случаен начин генерира име на подател. Текстът и темата на писмото също се променя. Прикаченият файл също е с различно име. Нерешителна работа - това е червеят Piggy.B.

# Истинска клюкарка е XPCSpy - записва всеки натиснат клавиш, прави снимки на екрана, отчита кои уеб страници са посетени. Дори следи електронната поща и чата. Нищо не може да остане скрито.

# Най-коварният VideoCach лъже потребителите като ги алармира за несъществуващи заплахи и показва съобщения за наличие в компютъра на вируси. Целта му е коварна - жертвата трябва да си купи определена програма. Ако потребителят не следва съветите, този рекламен код продължава да твърди, че компютърът му е заразен. Дори Пинокио не е лъгал толкова!

# Шут от кутия Ketawa. Този си е направо главният шут на годината. Освен поведение, присъщо на троянски кон, той показва и шегички на индонезийски език. Много смешно, нямащо. Само да можете да разберете къде да се смеете.

# "наградата за главна мъжка рола се присъжда на..." Имаме две номинации за най-добър актьор за 2007 година. Първият е Harrenix.A за симулацията на трейлър към филма ""Хари Потър и Орденът на феникса". конкурент му е Pirabbean.A за най-ефектно симулация на трейлъра на „Карибски пирати: На края на света“. Сами изберете победител...

# Музикални звуци. Неоспорим победител в тази категория е червеят Gronev, защото отваря плеъра Windows Media Player и възпроизвежда парче, наречено Lagu. Велик композитор.

# Най-бъбрив Тази титла се присъждана троянеца BotVoice.A, който при заразяване пуска следния запис: "Вие бяхте заразен. Повтарям: Бяхте заразен, а системните ви файлове - премахнати. Извинявайте. Пожелавам ви приятен ден и довиждане". Не е ли прекрасно?!

Въпреки че много от представените вируси могат да се държат смешно или просто са интересни, потребителите трябва да стоят далеко от тях. Ако искате да проверите дали компютърът ви не е заразен с тези или други вируси, възползвайте се от безплатното онлайн решение на TotalScan или NanoScan beta (www.infectedornot.com)

Източник: download.bg


Споделете тази новина:


Още интересно от SetCombG.com:

Подобни новини


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed