Windows Vista не забива? Нищо подобно!

г. 15:16 ч.

Windows Vista може да бъде забита тотално буквално с натискането на два бутона. Методът е намерен независимо от разработчиците от Редмънд, но от Microsoft за сега отказват всякакъв коментар по този повод. Впрочем, този малък бъг може да доведе до сериозни проблеми, ако попадне в недобри ръце.

За да забиете на пълно Windows Vista, просто натиснете едновременно бутоните Win + E. Както е известно, тази комбинация извиква Windows Explorer. Задръжте натиснати тези клавиши около 20 секунди. Ще наблюдавате как започват да се отварят безброй много прозорци на Windows Explorer, които в края на краищата ще заемат всички ресурси на системата. Този процес не може да бъде спрян по никакъв начин, дори от Task Manager. Спасението е само в рестартирането на компютъра.

Сигурно си мислите - голяма работа! На кой му е притрябвало да натиска тези бутони 20 секунди. Но в този случай, прословутата защитеност на Windows Vista отива на кино. Представете си, че някой напише код, който симулира натискането на тези два бутона и го прикачи към някой саморазпращащ се вирус. Всички заразени компютри ще излязат от строя...

Източник: pcworld.bg


Споделете тази новина:


Още интересно от SetCombG.com:

Подобни новини


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed