AMD дава лиценз за 3D графични ядра на QUALCOMM...

г. 15:42 ч.

AMD обяви официално, че е сключила споразумение за лицензиране на авангардна технология за графични ядра с QUALCOMM Inc., водещ разработчик и новатор в съвременните безжични технологии и решения в областта на мобилните данни, който ще я включи в следващото си поколение чипсети. Това споразумение за лицензиране на интелектуална собственост е част от ангажимента на всяка от двете компании да подпомага създаването на силна среда за мобилен гейминг и да предоставя върхова графика за набор мобилни устройства, за да зарадва потребителите на джобни устройства по цял свят.
Благодарение на това споразумение, патентованта от AMD Unified Shader Architecture (унифицирана шайдерна архитектура) – използвана за пръв път в гейм конзолата на Microsoft® Xbox 360TM – ще стане част от авангардните чипсети Mobile Station Modem™ (MSM™) на QUALCOMM и ще има възможност да достигне до милиони потребители на мобилни телефони.
Чрез споразумението с QUALCOMM, AMD ще предложи нови, иновативни графични решения, които подпомагат създаването на авангарден хардуер и върхови софтуерни приложения за мобилни устройства с възможности за изключителни графични преживявания. За да ускори еволюцията на завладяваща графика за джобни устройства, AMD продължава да работи с многобройни доставчици на софтуер и хардуер, като цели да постигне нови графични стандарти и водеща в индустрията технология, каквато е патентованта от компанията Unified Shader Architecture.

Споделете тази новина:


Още интересно от SetCombG.com:

Подобни новини


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed
Google+
Google+