Samsung Galaxy S7 Edge е най-добрият камерафон - Хейтърите потвърждават!

Автор: ,
Samsung Galaxy S7 Edge е най-добрият камерафон - Хейтърите потвърждават!

В мрежата има множество спорове кой смартфон снима най-добре и най-вече - доколко камерите на модерните мобилни телефони изостават от конвенционалните фотоапарати.

При правене на ревюта, неколкократно съм изтъквал колко некадърен фотограф съм. Това е безспорна истина и можете да се "възхитите - възмутите" на снимките ми в немалко статии, които са публикувани на сайта ни от 2000г. насам.
Има и друга безспорна истина - от близо година, качеството на снимките ми скочи драстично. Това, повярвайте не се дължи на повишени умения, а на напредъка на техниката.
И преди 20 години, и сега маниерът ми на снимане е еднакъв - пълни автоматични настройки, насочваш, кликаш - Done...
Във форума ни, от месец има тема за избор на телефон, измежду няколко модела - Съвети при избор от между 3 телефона. В хода на дискусията, тя се разви в посока кой смартфон как може да снима.

В пост 44 от темата публикувах няколко снимки от семейните ни почивки през 2016. Има снимки от Кипър, Лондон и различни градове в Сицилия - Палермо, Агридженто, Таормина.
Всички те са правени от мен - пойнт енд шот със Samsung Galaxy S7 Edge, без никакви допълнителни настройки, стативи и прочее непознати за мен техники.
Ето ги и тях (кликнете на снимката за да я отворите в пълен размер):

Samsung S7 Edge shot - Palermo botanical

Samsung S7 Edge shot - Agrigento lunch

Samsung S7 Edge shot - Cyprus

Samsung S7 Edge shot - London 2016

Samsung S7 Edge shot - London 16

Samsung S7 Edge shot - London

Samsung S7 Edge shot - British Museum

Samsung S7 Edge shot - Palermo 2016

Samsung S7 Edge shot - Agrigento

Samsung S7 Edge shot - Cyprus airport

Samsung S7 Edge shot - London night

Във връзка с публикуваните от мен семейни снимки, днес друг участник във форума направи "компетентно изказване":
Първоначално публикувано от shogo:
Код, не е коректно да публикуваш снимки, които не си правил ти. Много вероятно е да са правени от професионални фотографи с цел реклама на телефона. Пък и как да сме сигурни, че наистина са правени с телефон? Имаше не един случай където излизаше наяве, че рекламните снимки са правени с ДСЛР. Нощните снимки, които си сложил са най вероятно от статив и забележи, има голяма загуба на детайлите по краищата, което говори за не много качествена оптика. В светло време повечето телефони се справят прилично, ясно е че флагманити по добре. За нощни снимки, мисля още не са измислили такъв телефон. Та, извода е - смартфона не е нито фотоапарат нито, компютър.
От написаното става ясно че:
1. Снимките не са правени от мен :)
2. Много вероятно е да са правени от професионален фотограф :)
3. Много вероятно е да са специални рекламни снимки, за които е отделен сериозен ресурс :)
4. Вероятно е снимките да са правени с DSLR :)
5. Много вероятно е нощните снимки да са правени със статив :)
Чудесни заключения, само извода на колегата е объркан. Той трябва да е - смартфонът всъщност е и фотоапарат, и телефон, че и за компютър става :)

Е... какво да ви кажа другарчета, голямо удоволствие за мен и голямо признание за Samsung и смартфона им Galaxy S7 Edge.
Далеч съм от мисълта, че съм започнал да снимам добре или че камерата на Samsung S7 е на нивото на DSLR.
Но моля, нека всички хейтъри и разбирачи да се замислят колко много се развиха камерите на смартфоните. С моите способности - дали ще снимам с DSLR или S7... опасявам се, че резултатът ще е много подобен. Просто камерата на мобилния телефон осигурява близко до максимума за възможностите ми. Както за моите, така и за над 90% от всички потребители.
Ето затова, конвенционалните фотоапарати ще стават все по-редки и по-редки. Ще изчезнат сапунерките, а високия клас... ще си остане интересен само за професионалистите.
Ще се радвам да вземете участие в дискусията ни и да споделите и вашето мнение.
Смартфони Samsung - новини и ревюта

Споделете тази статия с вашите приятели:


Още интересно от SetCombG.com:

 


Facebook
Facebook
RSS
RSS Review Feed
Google+
Google+