Xiaomi аксесоари - гениални, качествени и евтини подаръци

Автор: ,
Xiaomi аксесоари - гениални, качествени и евтини подаръци

Xiaomi стана една от любимите ми марки тази година. За разлика от много други производители, китайците не се ограничават само със смартфони и таблети, а предлагат и широка гама от аксесоари и гаджети.
Аз лично ползвам три техни джаджи - USB лампичка, USB вентилаторче и Power Bank. И трите са с отлично качество, а вентилаторчето предизвика фурор и сред колеги, и сред познати това лято. За мен, а предполагам и за вас, изборът на дребни подаръчета за всевъзможни поводи е силно стресиращ процес. Xiaomi аксесоарите са разнообразни, качествени и евтини - едно чекмедже, пълно с тях винаги ще влезе в употреба - дали за вашите лични нужди или за подарък за празник на приятел, за който се сещате естествено в последния момент...
Ето няколко оригинални идеи от мен:

1. Xiaomi USB портативна LED лампичка
Xiaomi LED Lamp

Имам 4-ки такива светулки в нас. Изработка без забележки и силна светлина с мощност 1.2 вата. Тялото на лампичката е гъвкаво и можете да го огънете в произволна посока на няколко места. Предлага се в бял, син, розов, зелен и оранжев цвят, а цената на Xiaomi LED Lamp е $3.44.

2. Xiaomi USB портативен вентилатор
XiaoMi Flexible Detachable USB Fan

Уникален!!!. Подложих на непрекъсната експлоатация това лято две перки, представиха се на ниво - работят като нови, без разтропване и разхлабване на перката. Вентилаторът е разглобяем - перката може да се отдели от тялото му и става много компактен и удобен за пренасяне. Въздушният поток, който създава е по-голям, от очакваното.
Задължителен аксесоар за топлите летни месеци - безотказно предизвиква интерес и завист в околните :)
Цената на XiaoMi Flexible Detachable USB Fan е $3.55. Предлагат се бяла или синя разцветка. Не се подлъгвайте да купувате само един... всички около вас ще почнат да мрънкат и искат, аз трябваше да допоръчвам три пъти вентилаторчета за подаръци.

3. Xiaomi Power Bank
Xiaomi Power Bank

Пауър банките на Xiaomi са много популярни. Предлагат се разнообразни модели с различен капацитет. Всичките са с компактни размери и красив и здрав алуминиев корпус.
В зависимост от нуждите ви, можете да си вземете Power Bank с капацитет 5000, 10000, 10400, 16000 mAh. Аз лично ползвам 10000-милиамперовия модел, който в момента е на цена от $14. Той има както пълноразмерен USB порт, така и microUSB.

4. XiaoMi Rabbit 16GB USB флашка
XiaoMi MiTu Rabbit USB Flash Drive

Компактна гумена флашка във формата на зайчето с петолъчка, запазената емблема на Xiaomi. Капацитетът е 16GB.
Ще кажете какво толкова, защо да си поръчвам флашка от Китай... Ами, поради 2 причини.
Първо, зайчето е култово :)
Второ, Research & Development отдела на Xiaomi е вложил креативност и ни предоставя рядко срещана екстра. Флашката има както стандартен USB порт, така и microUSB. Можете без необходимост от каквито и да е преходници да я включите както в компютър или лаптоп, така и в смартфон или таблет. Cool
Цената на XiaoMi MiTu Rabbit 16GB USB Flash Drive е само $7.55.

5. Xiaomi Fast Charging Car Charger
Xiaomi Fast Charging Car Charger

Красив аксесоар, необходим на всеки шофьор. Включва се в запалката на колата и предоставя два USB порта за зареждане. Тънкостта тук е, че този чарджър ще зареди много бързо вашите устройства, изходът подава 5 волта / 2.4 ампера ток, повече от масовите автомобилни зареждачки. Корпусът е метален и здрав.
Цената на Xiaomi Fast Charging Car Charger е $10.17.

6. XiaoMi USB Type-C Male to Micro USB Female Connector
XiaoMi USB Type-C Male to Micro USB Female Connector

Миниатюрен преходник, чрез който можете да включвате microUSB периферия в устройства с новия USB Type-C порт. Към момента можете да се чудите за какво ви е, но когато си купите следващия смартфон, който ще е с новия интерфейс, ще се зарадвате ако в чекмеджето откриете такъв преходник.
Цената на XiaoMi USB Type-C - Micro USB преходника е $1.74.

7. XiaoMi Bluetooth V4.0 Mi Smart Weight Scale
XiaoMi Bluetooth V4.0 Mi Smart Weight Scale

Красив дизайнерски кантар с Bluetooth модул за връзка с вашия смартфон. Измереното тегло се изобразява на дискретен 16 LED дисплей, а захранването се осигурява от 4 AA батерии. Максималното тегло, което може да се измери е 150 килограма. Данните от измерванията се съхраняват и анализират на произволно Android или iOS устройство.
Цената на умния кантар на Xiaomi е $19.47.

8. XiaoMi 3 USB Charging Ports Mini Power Strip with 3 Sockets Standard Plug
XiaoMi 3 USB Charging Ports Mini Power Strip with 3 Sockets Standard Plug

Прост и функционален продукт. Качествен разклонител с 3 стандартни 220-волтови гнезда и 3 USB порта за зареждане. Гнездата на контактите са универсални. Можете да включите всякакви щепсели, не само европейския стандарт. 3-те USB порта подават 2A ток за бързо зареждане на мобилни устройства.
Разклонителят има вградена тройна защита от претоварване и е ултра компактен.
Цената на Xiaomi аксесоара е $15.64.

9. Xiaomi Mi Key 3.5mm Smart Quick Button
Xiaomi Mi Key 3.5mm Smart Quick Button

Аксесоар без аналог. Xiaomi Mi Key се включва в 3.5-милиметровия интерфейс за слушалки, който присъства във всеки смартфон. Едната му функция е да защитава конектора от замръсяване и пълнене с прах. Втората е много интересна - можете да го ползвате като допълнителен бутон за стартиране на произволна апликация. Джаджата работи и с iPhone, и с Android телефони. Чрез идващия с нея софтуер назначавате действие, което да се изпълнява при кликане - отваряне на камерата, стартиране на календара или любимата ви игра итн. Много яко, поредна проста идея, превърната в нещо функционално и интересно.
Цената на Xiaomi Mi Key 3.5mm Smart Quick Button e $1.13.

10. Xiaomi умни маратонки
Xiaomi умни маратонки

Докато чакаме утвърдени производители на спортни обувки да пуснат модели с интересни, вградени функции, Xiaomi вече го направи. В маратонките на китайския производител е вграден Xiaomi Mi чип, който отчита активността ви - бягане, маршрут, изгорени калории, скорост на тичането и др. Данните се прехвърлят в Android смартфон или iPhone, където можете да ги анализирате или споделяте в социалните мрежи.
Xiaomi маратонките са много леки и удобни. Подметката има Shock Absorption и предпазва краката от травми.
Цената на Smart Running Shoes with Bulit-in Xiaomi Mi Chips е $44 за модела, който се предлага в номера от 39 до 46 и $41.60 за дамския модел, наличен в диапазона 35 - 38 номер.
Мъжкият модел има версии в цветове син, неоново зелен, червен, оранжев, зелен и черен.
Дамският модел е в цветове оранжев, зелен или прасковен.

11. Xiaomi 1000Mbps пач кабел
Xiaomi Patch Cable CAT6

В ерата на мобилните устройства и преносими компютри, все по-рядко използваме кабели за връзка с интернет. Но... за старата школа като мен, настолният компютър задължително трябва да е с LAN връзка. По-бързо, по-сигурно, качеството без съмнение е по-добро. Xiaomi пач кабелът отново е обмислен внимателно - той е плосък и въпреки голямата му дължина от 3 метра се навива на много компактно рулце, което винаги трябва да ви е под ръка. Пач кордата е CAT6, поддържа скорости до 1Gbps.
Цената на XiaoMi 1000Mbps CAT6 Ethernet Patch Cable е $5.78.

12. Xiaomi Sensors Suite for Smart Home
Xiaomi Sensors Suite for Smart Home

Интересен набор от различни сензори и управлението им. Комплектът включва сензор за отваряне на врати / прозорци, 3D сензор за движение, безжичен бутон за активиране, хъб, който управлява и контролира включените устройства. Отделно, можете да си купите допълнителни Xiaomi Smart Door and Windows Sensor, Xiaomi Smart Human Body Sensor или Xiaomi Smart Wireless Switch и да разширите функционалността на системата до безкрай.
Истински LEGO конструктор за големи и малки. Чрез системата, можете да предприемате действия при смяна на осветление, на температура, при движение. Освен извършването на промяна, Xiaomi системата изпраща и съобщение за действието до вашия смартфон.
Няколко примера:
- монтирате датчик за движение на нощното шкафче и поставяте хъба със светлинна и звукова сигнализация някъде в спалнята. През нощта се будите и тръгвате към тоалетната, Xiaomi системата засича движението и автоматично включва лампата.
- слагате датчик на прозореца и смарт контакт на климатика. Автоматично настройвате през смартфона, климатикът да се гаси при отваряне на прозореца.
- монтирате датчик на вратата на мазето. Получавате звукова и светлинна аларма при отваряне на хъба, който е в стаята ви.
Цената на Xiaomi Sensors Suite for Smart Home комплектът е $42.89. Допълнителни сензори за него струват около $10.

Това е само малка част от аксесоарите, произвеждани от Xiaomi. В зависимост от интересите ви, можете да откриете всевъзможни екшън камери, рутери, облекла, слушалки, безжични колонки, субуфери, калъфи, раници, TV боксове, наскоро видях и умен климатизатор и система за пречистване на вода. Компанията произвежда уникални продукти, в които е вложено творчество и изненада.

Xiaomi believe

Надявам се, че ви е било интересно да се запознаете с някои от джаджите, които са ме впечатлили, ще се радвам да разкажете за своя опит в темата Xiaomi аксесоари във форума ни.
 


Facebook
Facebook
RSS
RSS Review Feed
Google+
Google+