Причини за изтичане на фреон от климатизатора

Автор: ,
Причини за изтичане на фреон от климатизатора

Притеснява ви потенциален теч на фреон от вашия климатик? Ако климатизаторът не работи правилно или не охлажда, когато го включите, тогава е възможно да има нещо нередно с фреона. Често срещано схващане е, че фреонът се изчерпва при ползването на един климатик.
Всъщност, теч на фреон най-често се причинява от малки прободни отвори, които позволяват на фреона да излезе от системата. Други причини могат да включват лоша инсталация, фабрични дефекти и ерозия на метала.

Как може да се забележи течът

Когато става въпрос за изтичане на фреон, нещата се усложняват с течение на времето. Точно както пробив в надуваем басейн или легло - започва като малка дупчица и става все по голяма с времето. Дупката може да се забележи чрез наблюдаване на малки мехурчета в намотките на изпарителя. На това място най-често се наблюдават течове.

HCF32 Daikin

Как влияе фреонът на здравето на човек и околната среда

До 1930 година използваният в климатиците газ бил амоняк, който е опасен за здравето на хората. След регистрирането на няколко нещастни случая, производителите на климатици го заменят с безопасния газ фреон.
До 2002година масово използван е агент R-22. Той е безопасен за човека, но излъчва при употреба повече топлина през лятото и по този начин повишава допълнително температурата в гъсто населените градове.

Затова производителите се насочват към R-407 и R-410. Използваните в климатиците фреони обаче са главни виновници за образуването на озоновите дупки високо в атмосферата.

Последната иновация на климатичния гигант и пазарен лидер Daikin е фреонът R-32.
В сравнение с масово използвания за момента R-410A, R-32 намалява вредното въздействие върху околната среда с 68% и осигурява по-висока ефективност на климатика.
На пазара е пусната цяла гама инверторни климатици Daikin Bluevolution, която се грижи максимално за околната среда, използвайки фреон R-32.
Серията FTXM-М от гамата Bluevolution впечатлява с брилянтни стойности на сезонна ефективност до A+++ без никакъв компромис в комфорта и грижа за здравето. Въпреки че фреонът е безопасен, в климатичната система той работи под високо налягане и когато стане въпрос за течове трябва да се обърнете към експерт-техник.

Freon Klimatik

Кои са най-често срещаните причини за течове на фреон

Въпреки че тези течове не са толкова често срещани, колкото смятате, това не означава, че не се появяват.
Теч може да възникне дори в чисто нов климатик, ако той не е инсталиран правилно. Затова се правят тестове за изтичане на фреон още при поставянето на климатика.
Втората най-често срещана причина за изтичане на фреон е повреда. Причина за течове е ерозията на метала, която се появява с течение на времето. Образуват се малки дупки, които пропускат фреона.
Друга причина за изтичане на фреон са фабричните дефекти.

Богата и разнообразна гама от климатични системи и още полезна информация можете да откриете на климатичната платформа www.klimaticite.bg

Платформата klimaticite.bg е резултат от съвместните усилия, желание и опит на екипа на компания Биттел.
Биттел е официален вносител за България на Daikin, Toshiba и Nippon.
Адрес: Пловдив, Тракия - Индустриална Зона ул. "Нестор Абаджиев" № 13
тел: 032 270 024
GSM: 0897 806 008
e-mail: office@bittel-bg.com
www.bittel.bg

Работно време:
Понеделник - Петък: от 09:00 до 17:30 часа
Събота и Неделя: почивни дни
 


Facebook
Facebook
RSS
RSS Review Feed
Google+
Google+