Какво представляват коефициентите SEER и SCOP и как ни помагат да спестим пари

Автор: ,
Какво представляват коефициентите SEER и SCOP и как ни помагат да спестим пари

Нуждаете се от помощ, за да намерите климатик, който ви помага да спестите?
Опитайте да потърсите климатични системи с високи сезонни коефициенти на енергийна ефективност в режим охлаждане (SEER) и в режим на отопление (SCOP).

Какво представляват SEER и SCOP и как могат да ви помогнат да спестите пари?
Производителността на климатиците може да се измерва и класира в зависимост от SEER и SCOP. Коефициентът SEER/SCOP се базира на средната мощност на охлаждане/отопление по време на сезона в съотношение с входящата енергия, използвана за експлоатация на уреда. Колкото по-високи са тези показатели, толкова по-ефективен е климатикът ви.
Сезонните коефициенти в режим на охлаждане и в режим на отопление са базов показател за добре известното енергийно класифициране на климатичните системи. В зависимост от енергийната си ефективност климатиците се класифицират в скала, стартираща от A+++ и завършваща с G. С най-висока енергийна ефективност са всички климатици от клас A+++, а с най-ниска – тези от клас G.

За да работи климатикът ви с пълен капацитет, е необходимо да правите няколко неща. Не забравяйте редовната профилактика и винаги наемайте оторизиран представител. Важно е също да чистите редовно въздушните филтри, за да избегнете натрупване на прах и мръсотия, което може да се отрази неблагоприятно на работата на климатика.

SEER SCOP

С изключително високи SCOP (до 5.9) и SEER (до 9.54) се отличават инверторни климатици Daikin Ururu Sarara.
Daikin Ururu Sarara е първата климатична система, съчетаваща отопление, охлаждане, пречистване на въздуха, вентилация, овлажняване и изсушаване. Серията Ururu Sarara ви предлага решение за съвършен комфорт с минимално потребление на енергия и изключително ниско въздействие върху околната среда.

Климатиците от тази серия използват нов хладилен агент – R-32.
Той намалява вредното влияние върху околната среда с 68% в сравнение с масово използвания фреон R410, като същевременно осигурява по-висока ефективност на всеки климатик от серията.
С енергиен етикет A+++ в категорията за енергийна ефективност UruruSarara на Daikin се нарежда сред най-ефективните климатици в своя клас.

Богата и разнообразна гама от климатични системи и още полезна информация можете да откриете на климатичната платформа www.klimaticite.bg
Платформата klimaticite.bg е резултат от съвместните усилия, желание и опит на екипа на компания Биттел.
Биттел е официален вносител за България на Daikin, Toshiba и Nippon.
Адрес: Пловдив, Тракия - Индустриална Зона ул. "Нестор Абаджиев" № 13
тел: 032 270 024
GSM: 0897 806 008
e-mail: office@bittel-bg.com
www.bittel.bg

Работно време:
Понеделник - Петък: от 09:00 до 17:30 часа
Събота и Неделя: почивни дни
 


Facebook
Facebook
RSS
RSS Review Feed
Google+
Google+