Какво представляват касетъчните климатици

Автор: ,
Какво представляват касетъчните климатици

Касетъчните климатици се вписват идеално в интериора на всяко едно помещение било то в административни или жилищни сгради.
Този тип климатици спестяват голяма част от пространството в помещението, което ги прави перфектно интериорно решение. Равномерното разпределение на въздушната струя в съчетание с тихия работен режим създават уютна атмосфера за вашите гости, клиенти и за вас самите.

Всеки касетъчен климатик е проектиран за монтаж в окачен таван, но също така може да бъде монтиран и в изработен от гипсокартон или друг материал нестандартен таван, подхождащ на интериора в дома или офиса ви.
Моделите климатици от касетъчен тип са високотехнологични решения, които се отличават с възможност за гъвкав монтаж – можете да ги монтирате в ъгли, по протежение на стени или в помещения с нестандартна форма.
Жалузите и конфигурацията на въздушния поток се управляват от жичен контролер, което дава възможност да се постигне комфортно охлаждане и отопление. Разграничават се два модела касетъчни климатици според размерите: 60 x 60 см и 90 x 90 см.
При моделите 60 x 60 см, размерът съвпада с растера на окачения таван и вътрешното тяло на климатика идеално пасва в един отвор, заменяйки една плоча от растера. Те са по-подходящи за малки помещения, където не се изисква голяма мощност.
Размерът 90 х 90 см се използва за по-големи помещения, като се инсталира в центъра на четири растерни плочи от окачения таван.

Касетъчните климатици функционират на същия принцип както стенните климатици, като разликата е, че вътрешното тяло е монтирано в тавана вместо на стена.
Охлаждането и затоплянето на въздуха се извършва, като той се всмуква в средата на касетата, преминава през решетката, филтъра и топлообменника и се извежда от две, три или четири страни в зависимост от типа на тялото.
Външното тяло на този климатизатор се поставя отвън, точно както се поставят телата на стенните и други типове климатици.

касетъчен климатик

Касетъчен климатик Daikin FCQG-F е таванна касета с кръгъл поток на разпределение на въздуха.
Нископрофилният й дизайн позволява инсталиране в много ниски окачени тавани. Функцията за разпределение на въздушния поток на 360? осигурява равномерното му разпространение в стаята, без да се създават „мъртви“ зони, където да не достига циркулиращ въздух.

Серията разполага със сензор за присъствие и подов сензор. При активиране на сензорът за присъствие датчикът отчита присъствието на хора и насочва въздушната струя встрани от всеки човек, за да се избегне директния студен въздушен поток.
Касета с кръгъл поток FCQG-F дава възможност за допълнително поставяне на специален преден панел с вграден самопочистващ се филтър, с помощта на който ще повишите ефективността на климатика до 50 % и ще осигурите постоянен приток на свеж и чист въздух.

Понеже те заемат голяма част от тавана и монтажът е специфичен, е най-добре да се посъветвате със специалист, който ще ви консултира къде точно би било най-добре и безопасно да се монтира този вид климатик.
Най-подходящото място за инсталация на климатик от касетъчен тип е на място, където въздушният поток ще бъде балансиран, а достъпът до вътрешното тяло е лесен за почистване и поддръжка.

Богата и разнообразна гама от климатични системи и още полезна информация можете да откриете на климатичната платформа www.klimaticite.bg
Платформата klimaticite.bg е резултат от съвместните усилия, желание и опит на екипа на компания Биттел.
Биттел е официален вносител за България на Daikin, Toshiba и Nippon.
Адрес: Пловдив, Тракия - Индустриална Зона ул. "Нестор Абаджиев" № 13
тел: 032 270 024
GSM: 0897 806 008
e-mail: office@bittel-bg.com
www.bittel.bg

Работно време:
Понеделник - Петък: от 09:00 до 17:30 часа
Събота и Неделя: почивни дни
 


Facebook
Facebook
RSS
RSS Review Feed
Google+
Google+