Philips 6501 - 4K Smart телевизор от среден клас

Автор: ,
Philips 6501 - 4K Smart телевизор от среден клас

Предимства на Philips 6501 телевизори

+ акуратни цветове
+ добра скорост на матрицата
+ Ambilight подсветка
+ мощна Smart платформа
+ отлични ъгли на виждане
+ добра изработка
+ лесен за употреба
+ отлична цена за предлаганото

Недостатъци на Philips 6501 телевизори

- няма HDR хардуер
- има какво да се желае от нивото на черното и контраста
- няма поддръжка за 3D съдържание

Philips 6501 е серия телевизори от среден клас 6000, която предоставя много екстри на умерена цена.
От тази серия ще намерите телевизори с 3 големини:
• 43 инча - Philips 43PUS6501
• 49 инча - Philips 49PUS6501
• 55 инча - Philips 55PUS6501

Всички телевизори от серията са 4К и са Smart - Android TV. Те имат поддръжка на HDR и двустранен Ambilight.
Научете повече за HDR технологията при 4K телевизорите
Philips 6501 телевизори

Дизайн

Philips 6501 телевизорите са изработени предимно от пластмаса, което е очаквано предвид ценовия им клас.
Сглобката им е с високо качество, а дизайнът елегантен, с тънка рамка около 1 сантиметър, оцветена в сребърно и хромирана arc стойка (също е от пластмаса, въпреки, че на снимки изглежда като метална сплав). Имайте предвид, че крачетата на стойката са дълги и ще ви трябва достатъчно пространство за да поставите новия си телевизор...
Моделите са подготвени за окачване на стена и имат 400x200mm VESA отвори на задния панел. Дебелината им сериозна - около 8 сантиметра, което е очаквано предвид, това, че се използва direct LED backlight подсветка.
Говорителите на телевизора са скрити в корпуса, а малък надпис на долната рамка ни показва, че брандът е Philips.

Philips 6501 стойка

Детайли

Екранът на Philips 6501 е IPS, полуматов, с максимална яркост 400 нита. Тъй като не е изцяло матов, той има ефект на огледало и отразява светлина от допълнителни източници.
В тези модели подсветката е direct LED backlight, а не EDGE LED, което подобрява контраста и нивото на черния цвят, както и намалява риска от clouding / bleeding, но за сметка на това, телевизорите стават по-дебели на размер.

Официално, Philips са обявили, че 6501 серията поддържа HDR.
На практика, телевизорът няма хардуер, който да отговаря за технологията. Така че, да - 6501 ще приема и показва HDR видео, но не може да се очаква, че ще може да го обработи качествено и да го покаже с пълните предимства на HDR технологията...
Когато телевизорът излъчва HDR материал, той активира специален режим - подсветката заработва на максимална мощност, от което нивото на черния цвят става неприемливо. Така че, бих казал, че Philips 6501 поддържа HDR само на хартия - на практика няма подобна пълнофункционална екстра...

Моделите от серията обаче поддържат пълноценно редица други полезни технологии за подобрение на картината - Ultra Resolution Upscaling, Perfect Natural Motion, Micro Dimming Pro, Pixel Precise Ultra HD.

Philips 55PUS6501

Philips 6501 телевизорите не поддържат 3D

Това е характерно за всички нови телевизори както на Philips, така и на Samsung. Факт е, че 3D съдържанието не успя да пробие и като че ли все по-рядко ще виждаме телевизори, които го поддържат.

Ambilight подсветката при Philips 6501 е двустранна

Има от двете страни на панела. Отгоре и отдолу на екрана няма Амбилайт, но въпреки това, екстрата е изключително приятна.

Philips 6501 Android TV

Philips 6501 идва с операционна система Android 5.1, но се очаква ъпгрейд до Android 6. Процесорът му е 4-ядрен Mediatek MT5993 или MT5890. RAM паметта е 1.5GB, а вградената флаш памет е 16GB и може да бъде разширена чрез свързване на USB твърд диск.

Philips 6501 Android TV

Интерфейси и връзка

Philips 6501 предлага богат набор от интерфейси.
Притежателите му ще разполагат с 4 HDMI порта. Два от тях са HDMI 2.0a с поддръжка на HDCP 2.2, HDR и 4K/60p видеопоток, докато другите два на страничния панел поддържат само HDCP 1.4 и са лимитирани до пренос на 4K/30p видео.
Телевизорите от серията имат и вграден тунер, вграден Wi-Fi модул, SCART интерфейс, чинчове за композитен и компонентен видео вход, 3 USB порта, оптичен цифров аудио изход, аналогов аудио порт, Ethernet порт, Common Interface (CI) слот

Телевизорите Philips 6501 са окомплектовани с удобно, двустранно Philips дистанционно

От едната му страна са бутоните за най-често използваните функции, а от другата имате QWERTY клавиатура, която е изключително удобна при активна употреба на Smart TV платформата.

Philips 6501 remote

Ценово, Philips 6501 телевизорите са едни от най-атрактивните на пазара.

Проверете актуалната цена на Philips 43PUS6501
Проверете актуалната цена на Philips 49PUS6501
Проверете актуалната цена на Philips 55PUS6501

Philips 6501

Заключение

Philips 6501 използва direct LED backlight подсветка, благодарение на която имаме отлична картина и ъгли на виждане, сравнено с телевизори от подобен клас.
Видео обработката в моделите също е на високо ниво, плюс на моделите е, че идват и с много добра out-of-the-box калибрация, така че за редовия потребител няма да е наложително да губи часове в опити да настрои оптималната картина.
Philips 6501 телевизорите предлагат мощна и удобна Android платформа за смарт функционалност, а управлението й през дистанционното с клавиатурата е опростено и приятно. Моделите не отстъпват на по-горния клас на Philips 71xx и предлагат много добро съотношение цена / качество за модерни 4K телевизори.
Ще намерите още много информация и мнения в дискусиите:
Всичко за Philips телевизорите в SetCombG.com Форуми
Вижте и:
Мнения, ревюта и новини за телевизори в SetCombG.com
 


Facebook
Facebook
RSS
RSS Review Feed
Google+
Google+