Смартфони за любители на силни усещания

г. 10:34 ч.
Смартфони за любители на силни усещания

Пазарът е тесен, когато търсиш смартфон, подходящ за активен живот.
Най-рекламираните защитени модели като Sony Xperia Z3 с IP68 например са за... паркетни сървайвъри - в рекламата всичко изглежда прекрасно, докато не стигнеш до дребните буквички, указващи, че казаното важи при точно определени условия - например потапяне в прясна или хлорирана вода при затворени капачета на портовете.
Това не е смартфон, с който можеш да влезеш спокойно в морето - това ще наруши експлоатационните условия и гаранцията ще бъде отказана.
Стандартът IPXY дава в някаква степен защита от прах и сладка или хлорирана вода, но е неприемлив за морската вода. Тук, на помощ идва MIL-STD-810G - военен стандарт на американската армия и добавя екстра защита от сол, слънчева радиация, прах, влага, механични и термични сътресения.
Точно съчетанието от Ingress Protection - IP и MIL-STD-810G стандарти е печелившата комбинация, било за плажа и скалите край морето или пък за планинския преход през хлъзгави гори и кални плата.
Вижте кои са смартфоните на българския пазар, даващи необходимата ни защита: Смартфони за пирати - кой смартфон плува най-добре? - SetCombG статия
    
Споделете тази новина:


Подобни новини


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed