Rival 5 - от Dota до Apex

г. 06:44 ч.
Rival 5 - от Dota до Apex

В началото на май, Steel Series представиха Rival 5. All purpose мишка, със специален фокус за MOBA и FPS игри. Тоест целият спектър от заглавия от Dota 2 и LoL до Fortnite, Valorant и Apex Legend.

Дизайнът е ъпгрейд от този на Rival 500 и 600. Махнати са бутоните по ръба на левият клик (с които беше доста трудно да се свикне и водеха до мискликове и и са редизайннати бутоните на левия панел. Сега са малко по-горе, за да може да се получи по-добър грип и по-лесни за натсикане само с палец.

SteelSeries Rival 5 gaming mouse

Бутоните са общо 9, всеки от тях е програмируем и идват със сет от команди, спрямо жанра на играта, която цъкате, веднага след като бъде разпозната от SteelSeries софтуера.

Използван е TrueMove Air сензор, разработен от Pixart (повече за него можете да видите в ревюто ни на Aerox)

SteelSeries не са оставили всички средства и часове вкарани в Aerox 3 R&D просто така.
Rival 5 е доста по-лек от мишките в този форм фактор. А както вече ни се доказа, това не е просто маркетингов трик, а наистина полезен бонус, подобряващ значително ергономията при продължително ползване.

SteelSeries Rival 5 mouse

В класа си, RIval 5 има много голяма конкуренция.
Особено у нас, където войната между дистрибуторите е довела до вечни промота от по -40% на една от водещите марки гейминг периферия. Но това, което мишката на SteelSeries има е осезаемо по-качествените материали ползвани за корпуса и масивно по-добър сензор, за e-sports и игра за разпускане.

SteelSeries Rival 5 gaming

Веднага след като получим бройка за ревю, ще ви запознаем в детайли с всичките ѝ силни и слаби страни и дали инвестицията (обявена пазарна цена около 140 лв. с ДДС) си заслужава.
          
Споделете тази новина:


Подобни новини

Arctis Nova - аудиофилски и геймърски слушалки в едно

Arctis Nova - аудиофилски и геймърски слушалки в едно
Arctis Nova - Ако вече имаш предишното поколение на SteelSeries - можеш да изчакаш до следващото. Ако тепърва ще си купуваш слушалки обаче - заслужава си!...
 

SteelSeries Apex 3 - истински емоционален Roller Coaster

SteelSeries Apex 3 - истински емоционален Roller Coaster
Apex 3 e 9/10, ако геймиш на конзола и искаш да ползваш добра, високопрофилна клавиатура за целта. Няма друга в ценовият ѝ клас, която да и съперничи с основание на ниво performance и аксесоари....
 

Rival 5 - омни мишка за всички жанрове?

Rival 5 - омни мишка за всички жанрове?
SteelSeries Rival 5 е мидклас гейминг мишка на ААА производител, която с дребни изключения (липсата на грип ленти и моно посоката за клик на скрола) се чувства и държи, като премиум продукт....
 

SteelSeries Aerox 3 - легендарно добра мишка

SteelSeries Aerox 3 - легендарно добра мишка
SteelSeries си поставят амбициозна цел със създаването на Aerox 3 и напълно успяват да я постигнат. За тези пари, RGB, безжична ултра лека мишка е епично добра оферта. Особено сравнена с конкурентите ѝ в същият ценови клас...
 


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed