Ревю на таблет Samsung Galaxy Tab - част 3


Samsung Galaxy Tab - WiFi , USB Автор: ,

Комуникационни възможности

Samsung Galaxy Tab е оборудван с абсолютно всички модерни варианти за комуникация. Освен ценната 3G връзка, таблетът може да обменя данни през:
- Wi-Fi: Поддържа стандартите 802.11 b/g/n. Интерфейсът е удобен и бърз, предвидена е възможност за запомняне на избрабни мрежи, в които вече сте се свързвали и автоматично вързване към тях ако повторно попаднете в обхвата им. Интересна опция е възможността за настройка на Samsung Galaxy Tab в режим Mobile AP ( мобилен аксес пойнт ). Активирането на режима ще позволи на друг устройства да ползват интернет през 3G мрежата на вашия таблет.
- Bluetooth: Това е едно от първите устройства на пазара с поддръжка на новата версия на протокола - Bluetooth 3.0, High Speed. Теоретичната скорост е около 24 Мбит/с. Samsung Galaxy Tab поддържа редица предефинирани профили - Headset, Handsfree, Serial Port, Dial Up Networking, File Transfer, Object Push, Basic Printing, SIM Access, A2DP. Изпробвах връзката с безжично Handsfree устройство - работи без забележки.


- USB: При свързването на USB кабел между тажблета и компютър излиза прозорец с три възможни избора: Samsung KIES, Media и Mass Storage.
Първият режим се използва, когато работите с фирменото приложение на Samsung за управление на телефона. Софтуерът Samsung KIES е достъпен за безплатно сваляне от официалната страница на корейския производител. Освен управление на основните функции и синхронизация, чрез Samsung KIES ще моожете да ъпдейтнете фирмуера на вашия таблет, когато излезе нова версия. Вторият режим - Media е удобен за синхронизиране на Media файловете с инсталирания на компютъра Media Player. Честно да си призная - това е режим, който никога не съм ползвал, няма и да ползвам. Той е за любителите на iPad :).
Основният режим Mass Storage работи великолепно, без да са необходими драйвери. При избора, на компютъра ще видите като допълнителни устройства двете памети на телефона - вградената 16GB и допълнителна ако сте сложили microSD карта. Интерфейсът е USB 2. Трябва да се отбележи едно неудобство - когато сте включили вашия таблет чрез USB връзка не можете да използвате Bluetooth

GPS

С една дума - уникален. Разбира се, не искам да кажа, че GPS хардуера, използван в Samsung Galaxy Tab е с нещо по-различен от този в другите устройства. Но наличието на огромния 7-инчов екран с уникалната за GPS резолюция 1024 х 600 правят изживяването уникално. Изпробвах както вградената навигация, базирана на Google Maps, така и софтуера Sygic Aura. И двете програми работят както трябва на максималната резолюция, като изпълват целия екран.

Памет

Samsung Galaxy Tab - GPS Samsung Galaxy Tab идва с вградени цели 16GB, от които имате на ваше разположение над 13GB. Очаква се скоро на пазара да излезе модификация с вградени 32GB. Допълнително има и слот за microSD карта, в която можете да сложите носител с големина до 32GB. В момента, Samsung Galaxy Tab се предлага по магазините в България с допълнителна micro SD карта с обем 16GB. Аз лично имах доста проблеми, докато си получа картата..., но се надявам ако решите да си купите таблета да се разминете без тях...
Оперативната памет е 512MB. Ако се ръководите по Windows операционна система, на пръв поглед изглежда малко, но мога да ви уверя, че при Android е повече от достатъчна. Таблетът работи изключително бързо и за 4 дни тестове мога да кажа, че не успях да го затормозя.

Камера

Samsung Galaxy Tab има две камери - предна, за провеждане на видео комуникация с VGA резолюция и задна, 3 мегапиксела, с автофокус и LED светкавица. Таблетът може да записва висококачествено 720p видео. Трябва да призная, че никога не съм обръщал голямо внимание на камерите на устройствата и съм използвал отделен фотоапарат, когато искам да снимам нещо. Така че, не мога да се изкажа компетентно за качествата на вградената в Galaxy Tab... Камера като камера - снимките, които прави са перфектни, когато се гледат на екрана на таблета и не толкова перфектни, когато ги свалиш на екрана на компютъра. Наличието на прилична камера ми допадна най-много във връзка с едно допълнително безплатно приложение, което свалих от Android Market. С негова помощ, вашият таблет се превръща в пълноценен баркод скенер и то, работещ много добре. Със сигурност по-добре от старите, служебни инфрачервени скенери...


Батерия

Един от най-важните показатели за подобно устройство според мен е времето на автономна работа, без зареждане на батерията. Samsung Galaxy Tab използва доста голяма батерия с капацитет 4000 mAh. Батерията е вградена и не може да бъде заменена, освен в сервиз на Samsung. По спецификация, това трябва да осигури на таблета 7-8 часа гледане на HD 1080p видео.
Моите тестове показаха отлични резултати. В комбинация от непрекъснато използване в различни режими - гледане на филми, използване на GPS, използване на Интернет през 3G и WiFi връзка, инсталиране и тестване на различни игри и програми Samsung Galaxy Tab издържа над 10 часа. Предполагам, ако го натоваря нонстоп, без прекъсване само с гледане на видео, то резултатите ще се доближат до обявените 7-8 часа. Отлично постижение за устройство, тежащо само 380гр. Да, като че ли този параметър е по-добър с около 20% при iPad, но не забравяйте, че той е двойно по-тежък...

НАЗАД към

НАПРЕД към

Facebook
Facebook
RSS
RSS Review Feed
Google+
Google+